Archives

All posts for the month september, 2024

Walcheren

Op maandag zijn we verhuisd van Zeeuws Vlaanderen naar Walcheren.

Kuiperspoort Middelburg

Hemelsbreed is het ongeveer 10 kilometer, maar omdat we door de Westerscheldetunnel moesten rijden, deden we er een klein uur over. Omdat we pas om 14 uur op de Schoone Waardin terecht konden zijn we in Vlissingen boodschappen gaan doen en vervolgens Fort Rammekens gaan bekijken. Het fort is gebouwd rond 1550 en was bedoeld om de scheepvaartverbinding met Middelburg te beschermen. 

Urinoirs

Op dinsdag zijn we naar Middelburg gegaan om daar wat plekjes te bekijken die we nog niet eerder ontdekt hadden. Inmiddels zijn we terug op de camping, waar we onder onze luifel naar het getik van de regen zitten te luisteren. Morgen naar huis.

Gisteren zijn we naar de verdronken Zwarte Polder tussen Nieuwvliet en Cadzand gefietst en hebben daar wat over het strand gewandeld. We waren niet de enige wandelaars en kwamen heel veel mensen tegen die met de wandeltocht van Cadzand naar Breskens bezig waren. Vervolgens zijn we terug gefietst naar het strand bij Groede, waar we een verlate pizzalunch hadden. In de winkel van de grote camping die vlak bij onze hele kleine camping ligt hebben we barbecueworstjes gekocht, die samen met paprika, tomaat en ui werden geroosterd.

De dag begon vandaag bewolkt, maar al snel werd het zonnig. Het strand ligt op twee en een halve kilometer fietsen. Een prima bestemming voor de warmste 1 september sinds het begin van weten wij wat voor telling. Eerst gingen we lunchen bij paviljoen Van Houten, waar leuke muziek uit onze jonge jaren werd gedraaid. Eenmaal op het strand begonnen we dicht bij de waterlijn, maar toen het vloed werd zijn we verhuisd naar de duinen. Er was genoeg te zien op het behoorlijk volle strand, maar ook op de Noordzee met volgeladen containerschepen, zeilbootjes en surfers.